ΥΓΙΕΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Ψητό κοτόπουλο με σος πέστο
Για να κάνεις το πέστο, βάλε στο μπλέντερ 2 φλ. φρέσκο βασιλικό, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο αλάτι, 2 κ.σ. κουκουνάρι, 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα και 1/2 φλ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε μισό κιλό παϊδάκια κοτόπουλο. Ψήσε τα γυρίζοντάς τα μόνο μία φορά, περίπου 8 λεπτά. Βάλε από πάνω πέστο και σέρβιρε.

Σουβλάκια κοτόπουλο με καυτερή σος φιστικιού
Πάρε σουβλάκια κοτόπουλου και αλατοπιπέρωσέ τα. Ψήσε τα για περίπου 12 λεπτά. Για να κάνεις τη σάλτσα, ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό από 1 λάιμ, 1 κ.σ. φιστικέλαιο, 1 κ.σ. σόγια σος, 2 κ.σ. τριμμένο σκόρδο, 2 κ.σ. κολίανδρο, λίγο πιπέρι καγέν, 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο και 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Κοτόπουλο με σος εσπεριδοειδών
Για να κάνεις τη σος, ζέστανε σε ένα τηγάνι το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι μαζί με τα κομμάτια ακόμα ενός λεμονιού, ενός πορτοκαλιού κι ενός γκρέιπφρουτ. Πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, 1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Πάρε κομμάτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο, άλειψέ τα με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσέ τα. Ψήσε τα ή βάλ' τα στο γκριλ και σέρβιρε με τη σος.

Κοτόπουλο tikkaμε σος γιαουρτιού
Κόψε κοτόπουλο χωρίς κόκαλο σε κομμάτια 3 εκ. Ανακάτεψε με 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι, 1/4 τριμμένα κάσιους, 1 κ.γ. κάρδαμο, 1 κ.γ. κολίανδρο, 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ και 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο. Βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και ψήσε το καλά. Για να κάνεις τη σος, ανακάτεψε 1 φλ. γιαούρτι με 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο και λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σέρβιρε με το κοτόπουλο.

Στήθη κοτόπουλου στο φούρνο με μαϊντανό και λάιμ
Ανακάτεψε 3 κ.σ. φιστικέλαιο, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κ.σ. χυμό λάιμ, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, 1/4 κ.γ. καγέν και λίγο αλατοπίπερο. Απλωσε το μισό από αυτό σε ένα βαθύ τηγάνι και πρόσθεσε το κοτόπουλο. Πρόσθεσε αλατοπίπερο και ρίξε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Ψήσε στο γκριλ μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Γάρνιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λάιμ.

Κοτόπουλο στη σχάρα με σος γουασάμπι
Ανακάτεψε τριμμένο σκόρδο, 1/2 φλ. ξίδι από ρύζι, 2 κ.σ. mirin, 2 κ.σ. σόγια σος, 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ, 1 κ.σ. σκόνη γουασάμπι και αλατοπίπερο. Αλειψε το κοτόπουλο με λάδι και ψήσε το στα κάρβουνα ή το γκριλ. Ζέστανε το μείγμα του γουασάμπι και περίχυσε το κοτόπουλο με αυτό. Γάρνιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και κολίανδρο ή μαϊντανό.

Παϊδάκια κοτόπουλο με μυρωδικά
Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ανακάτεψε 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο εστραγκόν, 1/4 του φλ. ψιλοκομμένο άνηθο, 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο, το μείγμα μυρωδικών και 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου. Ψήσε για περίπου 15 λεπτά. Σέρβιρε με τη σος.

Κοτόπουλο σοταρισμένο με ζεστά μπαχαρικά
Ζέστανε 4 κ.σ. φιστικέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπέρωσε παϊδάκια κοτόπουλο, πάναρέ τα με λίγο αλεύρι ανακατεμένο με 1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν. Σόταρε το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το μόνο μία φορά, για περίπου 6 λεπτά. Βγάλ' το από το τηγάνι. Σόταρε 1/2 φλ. τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ, 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, 1 κ.γ. πάπρικα, 1/4 κ.γ. κανέλα και 1 φλ. ζωμό κοτόπουλο. Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Πρόσθεσε ψιλοκομμένο κολίανδρο και χυμό λάιμ. Περίχυσε το κοτόπουλο με τη σος.

Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο
Ψήσε παϊδάκια κοτόπουλο. Αλειψε ένα μεγάλο μπολ με λίγο σκόρδο. Χτύπα μέσα 2 αυγά, πρόσθεσε 2 κ.σ. χυμό λεμόνι κι 6 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και 2 κ.σ. λιωμένες αντζούγιες, λίγες σταγόνες γουόστερ σος και λίγο αλατοπίπερο. Βάλε μαζί με μαρούλι και ρίξε από πάνω το κοτόπουλο και λίγη παρμεζάνα.

Μεσογειακή σαλάτα θαλασσινών
Κόψε 250 γρ. λευκόσαρκο ψάρι σε κομμάτια 1,5 εκ. και ρίξε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει. Μετά από 30 δευτερόλεπτα ρίξε 230 γρ. χτένια και 230 γρ. καθαρισμένες γαρίδες. Σκέπασε την κατσαρόλα και κατέβασέ την από τη φωτιά. Ασε τα να κάτσουν για 10 λεπτά και στράγγισέ τα. Ανακάτεψέ τα με 1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, 1 κ.σ. κάππαρη, 1 τριμμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο και 1/4 του φλ. ελαιόλαδο. Πρόσθεσε χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο - αν χρειάζεσαι κι άλλο.

Ψητός βακαλάος με ντιπ βασιλικού
Για να κάνεις το ντιπ, ανακάτεψε 2 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο, 2 κ.σ. σόγια σος, 2 κ.σ. ξίδι από ρύζι, 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 τσίλι (κομμένο σε φέτες) και 1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε 500 γρ. βακαλάο. Ψήσε τον γυρίζοντάς τον μόνο μία φορά. Το ψάρι θα είναι έτοιμο σε 8-12 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του. Σέρβιρε με τη σος.

Δυναμωτική σαλάτα
Σόταρε 6 φέτες μπέικον και 2 στήθη κοτόπουλου. Κόψε σε κύβους. Κόψε σε κομμάτια 1/2 κρεμμύδι, 1 ντομάτα, 1 αβοκάντο κι 1 σφικτό αυγό. Ρίξε το κρέας, τα λαχανικά, το αυγό και 1/2 φλ. ροκφόρ σε μία σαλατιέρα γεμάτη μαρούλι. Χτύπα σε ένα μπολ 2/3 του φλ. Ελαιόλαδο, 1/3 του φλ. ξίδι, 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν. Ρίξε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, ανακάτεψε και σέρβιρε.

Φιλέτα ψαριού στο φούρνο
Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Μούλιασε τα φιλέτα σε 1 1/2 φλ. γάλα, στράγγισέ τα και πάναρέ τα με ψίχουλα ανακατεμένα με αλάτι και πιπέρι. Βάλε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στον πάτο ενός ταψιού. Πρόσθεσε τα φιλέτα και περίχυσε με λίγο λάδι. Ψήσε για 8-15 λεπτά μέχρι να γίνουν. Σέρβιρε με φέτες λεμονιού.

Σολομός στο τηγάνι με σος misoκαι καρότου
Για τη σος, ανακάτεψε 1/4 του φλ. φιστικέλαιο, 1/4 του φλ. ξίδι από ρύζι, 3 κ.σ. γλυκό miso, 12 κ.σ. σκούρο σησαμέλαιο, 2 καρότα και 3 εκ. φρέσκο τζίντζερ. Χτύπα τα όλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πρόσθεσε αλατοπίπερο. Ζέστανε 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι. Αλατοπιπέρωσε 500 γρ. σολομού και βάλε τον στο τηγάνι για 4 λεπτά, γύρνα τον και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει. Σέρβιρε με τη σος.

Φαγκρί μενιέρ
Ζέστανε ελαιόλαδο. Πασπάλισε φιλέτα ψαριού με αλατοπίπερο και πάναρέ τα με αλεύρι. Τηγάνισέ τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Γύρνα τα. Τηγάνισε τη δεύτερη πλευρά για 2-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει. Περίχυσε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψητός ξιφίας με σάλτσα φρούτων
Για τη σάλτσα, ανακάτεψε κομμάτια 1,5 εκ. από παπάγια, μάνγκο, ανανά και καρπούζι με 1/2 φλ. κομμένης πιπεριάς, 1/2 φλ. κρεμμύδι, 2 κ.σ. τριμμένο τσίλι, 1/4 κομμένο κολίανδρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. χυμό λάιμ και λίγο αλάτι. Πασπάλισε τον ξιφία με αλατοπίπερο. Ψήσε τον για 5 λεπτά, γύρνα τον και μαγείρεψέ τον μέχρι να γίνει. Σέρβιρε με τη σάλτσα και φέτες λάιμ.

Καλαμάρια με τσίλι και λαχανικά
Χώρισε τα πλοκάμια από τα κεφάλια σε 700 γρ. καλαμάρια. Κόψε τα κεφάλια σε φέτες και κόψε τα πλοκάμια στη μέση. Κόψε 3 φλ. ραδίκια. Ζέστανε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σόταρε 1 ψιλοκομμένη πιπεριά jalapenoκαι 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο για 15 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τα χόρτα και σόταρε μέχρι να μαραθούν, περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε τα καλαμάρια και λίγο αλάτι. Μαγείρεψέ τα μέχρι να γίνουν αδιαφανή. Σέρβιρε με ρύζι.

Γαρίδες με κάσιους
Ανακάτεψε 700 γρ. ωμές καθαρισμένες γαρίδες, 1/2 κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.σ. σόγια σος, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. σησαμέλαιο. Κόψε 500 γρ. bokchoyξεχωρίζοντας τα κλωνάρια από τα φύλλα. Ζέστανε λίγο φιστικέλαιο και σόταρε το μείγμα για 2 λεπτά. Πρόσθεσε 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ, 1/2 φλ. κάσιους και τα κλωνάρια του bokchoy. Σόταρε μέχρι να ροδίσουν. Βάλε τα φύλλα μαζί με 1 φλ. νερό ή σάκε. Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι το περισσότερο υγρό να εξατμιστεί. Βάλε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι και βάλε 1/4 του φλ. τριμμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κ.γ. ζάχαρη και 1 κ.σ. σόγια σος. Σόταρε για 1 λεπτό και σέρβιρε.

Πεσκανδρίτσα ποσέ
Λιώσε 3 κ.σ. βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Πρόσθεσε 2 κομμένα καρότα, 2 κομμένα κρεμμύδια, 2 κομμένα κλωνάρια σέλινο, 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο και αλατοπίπερο. Σόταρε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά, περίπου 8 λεπτά. Βάλε 2 φιλέτα πεσκανδρίτσας, 170 γρ. το καθένα, πάνω στα λαχανικά και πρόσθεσε 2 φλ. απ' ό,τι ζωμό θέλεις. Ασε τα να πάρουν μια βράση, σκέπασε και βγάλ' τα από τη φωτιά. Ασε τα να κάτσουν στο νερό για 10 λεπτά πριν τα σερβίρεις.

Βιετναμέζικη μπριζόλα
Σε ένα μίξερ, βάλε 1 κ.σ., 1 κ.γ. ζάχαρη, 1 μικρό τσίλι, 2 κ.σ. χυμό λάιμ, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, 1/2 φλ. κομμένη μέντα ή βασιλικό, 1/2 φλ. κολίανδρο ή μαϊντανό και αλάτι. Χτύπα τα μέχρι να γίνουν όλα πολύ ψιλοκομμένα. Ψήσε την μπριζόλα και σέρβιρέ τη με λαχανικά και τη σάλτσα.

Ψητός τόνος με ντομάτες και καλαμπόκι
Για να κάνεις τη γαρνιτούρα, ζέστανε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σόταρε 1 κονσέρβα καλαμπόκι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά. Βάλε 2 κομμένες ντομάτες, λίγο αλατοπίπερο, 1 κ.γ. κύμινο και 1/4 κ.γ. πιπέρι καγέν. Σόταρε για 30 δευτερόλεπτα και βγάλε από τη φωτιά. Αλατοπιπέρωσε 1 μπριζόλα τόνου με αλατοπίπερο. Ψήσε την, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να γίνει όπως τη θες. Σέρβιρε με τη γαρνιτούρα.

Σαλάτα με μέντα και μοσχάρι
Ψήσε 500 γρ. φιλέτο για περίπου 10 λεπτά. Ανακάτεψε 4 φλ. μαρούλι με 1 φλ. φύλλα μέντας, 1/4 του φλ. τριμμένο κρεμμύδι και 1 ψιλοκομμένο αγγούρι. Χτύπα με το σύρμα το χυμό από 2 λάιμ, 1 κ.σ. σόγια σος, 1/8 κ.γ. πιπέρι καγέν και 1 κ.σ. νερό. Κόψε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες και πρόσθεσε τους χυμούς του στο ντρέσινγκ. Σέρβιρε τη σαλάτα με το κρέας από πάνω, περίχυσε με το ντρέσινγκ.

Μοσχαρίσιο συκώτι σοτέ
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι το φουαγκρά του φτωχού και, αντίθετα από το φουαγκρά, σου κάνει καλό. Κόψε 500 γρ. συκώτι σε φέτες πάχους 2 εκ. Ζέστανε 2 κ.σ. βούτυρο. Αλατοπιπέρωσε το συκώτι και πάναρέ το με λίγο αλεύρι. Τηγάνισέ το για 2 λεπτά, γύρνα το και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμο. Σέρβιρε με μαϊντανό και λεμόνι.

Φτερούγες τεριγιάκι
Ανακάτεψε 1/3 του φλ. σόγια σος, 1/3 του φλ. σάκε ή γλυκό λευκό κρασί, 1/3 του φλ. mirinκαι 2 κ.σ. ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Βράσε τα μέχρι να πήξουν. Ψήσε φτερούγες κοτόπουλο μέχρι να γίνουν, αλείφοντάς τα με το μείγμα και γυρίζοντας κάθε 2-3 λεπτά. Σέρβιρε.

Χοιρινό λεμονάτο
Κόψε 500 γρ. ψαρονέφρι σε φέτες του 1,5 εκ. και χτύπα τις μέχρι να φτάσουν στο μισό τους πάχος. Ζέστανε 1/4 του φλ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Πέρνα τα κομμάτια από αλεύρι, στο οποίο έχεις ρίξει λίγο αλατοπίπερο. Τηγάνισέ το για πέντε λεπτά ή λιγότερο, γυρνώντας μία φορά. Βγάλ' το από τη φωτιά. Βγάλε τα λίπη από το τηγάνι και πρόσθεσε 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί και σόταρε μέχρι το κρασί να έχει σχεδόν εξατμιστεί. Βάλε χυμό λεμονιού και λίγη κάππαρη. Ρίξε τη σάλτσα πάνω από το κρέας. Σέρβιρε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

Αρνί με κρεμμυδάκια, εστραγκόν και κόκκινο κρασί
Κόψε 500 γρ. αρνί σε φέτες με πάχος 2 εκ. και αλατοπιπέρωσέ τις. Ζέστανε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε το αρνί μέχρι και οι δύο πλευρές να ροδίσουν, περίπου 4-5 λεπτά. Βγάλ' το από το τηγάνι. Βάλε 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σόταρε για 2 λεπτά. Βάλε 1 κ.γ. τριμμένο εστραγκόν και 1/2 φλ. κόκκινο κρασί. Σόταρε μέχρι να μείνει το μισό κρασί. Βάλε 1 κ.σ. βούτυρο μαζί με τους χυμούς του αρνιού από το πιάτο του κι ανακάτεψε. Σέρβιρε το αρνί με τη σος.

Αρνίσια σουβλάκια με πιπεριές και γιαούρτι
Ανακάτεψε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο και αλατοπίπερο. Κόψε 500 γρ. αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο σε κομμάτια των 6 εκ., 2 πιπεριές σε κομμάτια των 4 εκ. και 6 μέτρια κρεμμύδια σε τέταρτα. Βάλ' τα όλα σε σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα συστατικά. Αλειψέ τα με τη μαρινάδα και ψήσε τα γυρνώντας δύο ή τρεις φορές. Ανακάτεψε 1 φλ. γιαούρτι με 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο, χυμό από 1 λεμόνι και αλατοπίπερο. Σέρβιρε με τα σουβλάκια.

Ψαρονέφρι με miso
Αλειψε ένα ψαρονέφρι με 1/4 του φλ. λευκό, κίτρινο ή κόκκινο miso. Ψήσε το από κάθε πλευρά, μέχρι να μείνει λίγο ροζ στη μέση, περίπου 10-15 λεπτά. Ασε το να κάτσει για 10 λεπτά. Κόψε το σε φέτες 1,5 εκ. και σέρβιρε.

Μοσχάρι με δεντρολίβανο και παρμεζάνα
Ανακάτεψε 1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, 1/2 φλ. ψίχουλα, 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Ζέστανε 1/4 του φλ. ελαιόλαδο. Πάναρε μοσχαρίσια μπριζολάκια με πάχος 1 εκ. με το μείγμα των ψίχουλων. Τηγάνισέ τα, γυρίζοντάς τα μία φορά μέχρι να ροδίσουν, για λιγότερο από 5 λεπτά συνολικά. Σέρβιρε με λεμόνι.

Ψητός ξιφίας με πουρέ από αρακά
Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Βράσε 2 φλ. αρακά μέχρι να μαλακώσει. Κάνε τον αρακά πουρέ μαζί με 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ. Πρόσθεσε νερό ή κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχεις την πυκνότητα του γιαουρτιού. Ζέστανε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο. Πρόσθεσε φιλέτα ξιφία, αλάτι και πιπέρι. Τηγάνισέ τον μέχρι να ροδίσει, 3-5 λεπτά, και γύρνα τα. Ξαναζέστανε το μείγμα του αρακά μαζί με 2 κ.σ. βούτυρο και σέρβιρε με το ψάρι.

Αυγά με σπανάκι
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε βραστό αλατισμένο νερό, βάλε 1 κιλό σπανάκι για 1 λεπτό. Στράγγισε, άσε το να κρυώσει, πάτα το και ψιλόκοψέ το. Ζέστανε 3 κ.σ. βούτυρο σε ένα πυρέξ, πρόσθεσε το σπανάκι κι ανακάτεψε καλά. Απλωσε το σπανάκι στο πυρέξ κάνοντας 8 «φωλιές». Σπάσε ένα αυγό στην καθεμία. Ρίξε από πάνω αλατοπίπερο, παρμεζάνα και ψίχουλα. Ψήσε τα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν οι κρόκοι και τα ασπράδια.

Στραπατσάδα με καπνιστό σολομό
Χτύπα 4 αυγά, 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο. Ζέστανε 2 κ.σ. βούτυρο μέχρι να κάνει φουσκάλες. Βάλε τα αυγά και χαμήλωσε τη φωτιά. Σπρώξε τα αυγά προς τη μέση του τηγανιού ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε 1/2 φλ. κομματιασμένο καπνιστό σολομό. Βγάλε τα αυγά από τη φωτιά μόλις πήξουν. Γάρνιρε με sourcream.

Σούπα με μαύρα φασόλια και μπύρα
Ζέστανε 2 κ.σ. λάδι και σόταρε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε 1 κ.σ. τριμμένο σκόρδο και 2 κ.γ. κύμινο και σόταρε για άλλο 1 λεπτό. Πρόσθεσε 3 φλ. μαύρα φασόλια κονσέρβα (στραγγισμένα), 1 κουτάκι μπύρα και αλατοπίπερο. Ασε τα να πάρουν μια βράση, χαμήλωσε τη φωτιά. Μετά άσε τα να βράσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού. Λιώσε τη μισή σούπα και ξαναβάλε τη στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε φρέσκο χυμό λάιμ και σέρβιρε.

Πηγή:http://www.menshealth.gr/διατροφή/συνταγές-για-άντρες/50-τροφές-για-αντρες